Розберг: Строл кара във Формула 1 заради баща си

Сезон 2023 във Формула 1 се оказа много труден за канадския пилот на Астън Мартин Ланс Строл, който остава далеч от представянето на съотборника си Фернандо Алонсо и все повече специалисти оспорват мястото му в световния шампионат.

Ланс е син на основния акционер в Астън Мартин Лорънс Строл, а това, че отпадна в първата част на квалификацията на „Лусайл”, за четвърти пореден път в последните четири състезателни уикенда, едва ли звучи добре в негова полза.

Повръщане в каската и припадъци по време и след състезанието белязаха Гран При на Катар

Световният шампион за 2016 година във Формула 1 Нико Розберг заяви, че разбира напрежението, на което е подложен Ланс, но също така каза нещо, което мнозина си мислят.

Строл нападна стюардите: Те не разбират от Формула 1

„Ланс е в трудна ситуация. Ако той не беше син на собственика на отбора, то за догодина вече нямаше да е част от отбора – обясни Розберг. – Но, разбира се, тук е по-различно, тъй като баща му притежава отбора.”

Ето защо Астън Мартин не ливна вода на Алонсо в Гран При на Катар

В петък Ланс грубо блъсна треньора си, след като слезе много ядосан от колата, тъй като се беше класирал едва 17-и в квалификацията. Строл-младши се опита да неглижира инцидента като заяви, че двамата си остават добри приятели. Шефът на тима Майк Крак пък заяви, че по-късно Ланс се е извинил на тима за поведението си.

Лорънс Строл продава Астън Мартин?

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти