ЦСКА - София гостува на "Ивайло" на датите за Купата?

Гостуването на ЦСКА - София на Етър във Велико Търново почти сигурно ще се проведе на една от датите, които са предвидени за 1/16-финалите от турнира за Sesame Купа на България, съобщава "Тема Спорт". Двубоят от третия кръг на efbet Лига трябваше да се изиграе още в края на юли между двата мача на "червените" със Сепси в Лига на конференциите. Той обаче беше отложен по настояване на "червените", което не доведе до никакъв успех, тъй като те бяха разбити с 0:4 на реванша в Румъния. Точно тогава беше извършена и треньорската смяна в Борисовата градина - на мястото на Саша Илич застана Нестор Ел Маестро.

Тодор Янчев: Първенството тепърва започва

На "Армията" и във Велико Търново е постъпило предложение от ПФЛ срещата им да се изиграе в периода 31 октомври - 2 ноември, за когато са предвидени визитите им за Купата на България и почти сигурно то ще бъде осъществено. Според жребия ЦСКА - София гостува на Черноморец (Балчик), а Етър на Черноморец (Бургас). Най-вероятно обаче тези двубои ще бъдат преместени, за да се изравнят мачовете на отборите в първенството. 

Филипов към агитките на Левски и ЦСКА - София: Спрете! Това е една голяма глупост

ПФЛ и БФС са предложили на тимовете срещите им за купата да се проведат през следващия уикенд (14-15 октомври), като "червените" категорично са отказали заради многото си национали, а болярите също не са реагирали положително. Затова и в момента тези сблъсъци са "висящи". БФС в четвъртък е получил писмо от полицията, която е категорична, че на 28 и 29 октомври (събота и неделя) и 4 и 5 ноември (събота и неделя) няма как да подсигури охраната на двубоите от родния футбол. Това допълнително затруднява съставянето на програма.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти