Алфа Таури: Планът е Рикардо да кара в Остин

Дениъл Рикардо трябва да се върне на пистата за Гран При на САЩ в Остин след две седмици. Това обясни в Катар главният изпълнителен директор на тима Петер Байер.

Рикардо катастрофира във втората свободна тренировка на „Зандвоорт” през август и счупи лявата си китка, оттогава насам го замества Лиам Лоусън, който в Сингапур записа най-доброто класиране за Алфа Таури през сезона – 9-о място.

„Това е планът, Дениъл да кара в Остин – обясни Байер. – Дениъл работи на симулатора в понеделник, там стана ясно, че е почти възстановен, но все още не е на 100 процента. А ние не искаме да действаме прибързано. И като се има предвид, че разполагаме с един страхотен трети пилот в лицето на Лиам, заедно решихме да му дадем повече време и Дениъл трябва да се върне зад волана в Остин.”

В Ред Бул оценили Алфа Таури на 900 милиона долара

Титулярни пилоти за тима догодина отново ще са Дениъл Рикардо и Юки Цунода, а Лоусън, въпреки силното си представяне, отново остава резерва.

Лоусън ще кара и този уикенд за Алфа Таури

„Дискутирахме много сериозно бъдещето на отбора, нашите акционери казаха, че искат да продължим да развиваме млади пилоти и в същото време те искат от нас да постигаме успехи. Мисля, че двете неща едновременно са невъзможни – допълни Байер. – Дениъл е много опитен, особено когато става въпрос за настройването на колата – това е нещо, с което определено имаме проблеми. Юки става все по-добър и в момента е на върха на възможностите си. Смятаме, че те са подходящата комбинация. И е добре да имаме резерва като Лиам, който да ги поставя под напрежение.”

Доктор Марко: Лоусън ще бъде титуляр най-късно през 2025 година

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти