Медведев разби сънародник и се класира за полуфиналите на US Open

Световният №3 Даниил Медведев спечели руския четвъртфинал на US Open срещу Андрей Рубльов с 6:4, 6:3, 6:4 за 2 часа и 47 минути. На полуфинала Медведев ще се изправи срещу победителя от двойката Карлос Алкарас - Александър Зверев.

Двубоят се игра при изключително тежки метеорологични условия, включващи високи влажност и температура, като това изправи и двамата на предела на физическите им възможности. Във втория сет дори се наложи лекар да донесе инхалатор на Медведев, който имаше проблеми с дишането.

Това доведе до цели девет двойни грешки по време на двубоя за крайния победител, който започна ужасяващо мача, губейки първите три гейма, но после се мобилизира и след два пробива до края на първия сет, взе аванс. Във втората част Медведев взе първия гейм, но допусна обрат до 1:3, след което отново се завърна и спечели шест поредни гейма, с което спечели сета и поведе в третата част с един гейм. След това се случи познатата развръзка, в която Рубльов обърна нещата в своя полза, но прекалено за кратко, като при резултат 4:2 в своя полза, той допусна два поредни пробива и загуби последния сет.

"Беше брутално! Такъв мач. . .Единственото успокоително е, че условията бяха равни и за двамата. Аз знам, че Андрей никога не се предава, но и той знае, че аз не се предавам също никога и вече всички го видяха на корта", заяви след края на срещата Даниил Медведев.

На 1/2-финалите на турнира Медведев ще играе с победителя от сблъсъка между Александър Зверев и Карлос Алкарас, който предстои да се изиграе след 4:00 българско време в днешния 7-и септември (четвъртък).

Още от Тенис

Виж всички