Джош Кър отговори с достойнство на неуважителните коментари на Якоб Ингебригтсен

Шотландецът Джош Кър победи норвежеца Якоб Ингебригтсен за световната титла на 1500 метра по време на току-що приключилото планетарно първенство в Будапеща, Унгария.

Това дойде като изненада за Ингебригтсен и той изглежда прие поражението сериозно, тъй като беше сочен за основен фаворит за златото.

След като остана втори на 1500 м на второ поредно световно първенство, той успя да се пребори и да защити титлата си на 5000 м. След победата си на 5000 м Ингебригтсен направи някои коментари пред медиите, които бяха счетени за неуважителни, като се има предвид горчивата му загуба на 1500 м.

“Няма да е голяма работа да се опитам да се състезавам с Джош Кър отново… той беше просто следващият човек. Ако не бях бягал на финала, той вероятно щеше да спечели. Очевидно е, че ако се препънете в състезание, някой ще спечели състезанието, той просто е следващият“, каза норвежецът.

Кър не беше наясно с коментарите, които 22-годишният норвежец направи след поражението и когато беше попитан за това по време на пресконференцията преди Диамантената лига в Цюрих, запази хладнокръвие, докато отговаряше на медиите.

“Емоциите са силни пред медиите и знам, че той искаше тази световна титла на 1500 метра. Но знаете ли какво, той може да бъде неуважителен към мен, това е добре, все още държа златния медал от Световното първенство и ще бъда световен шампион през следващите две години, независимо от неговите коментари.

Очевидно не обичам неуважителните коментари и знаете, че работих усилено, за да стигна до тази позиция и го победих в онзи ден. Но ако това е пътят, по който той иска да поеме, това е добре за мен, никак не ме притеснява“, каза той.

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти