Олимпийският и световен шампион на копие Чопра: Целта ми е да се опазя от контузии

Олимпийският и световен шампион по хвърляне на копие Нийрадж Чопра ще опита да покаже максимума от себе си във финала на Диамантената лига по-късно този месец и на Азиатските игри, които следват по-късно, но основната му цел е да приключи сезона без контузии.

25-годишният лекоатлет стана първият индиец, който печели златен медал на Световно първенство, хвърляйки копието на 88.17 метра, за да си осигури победата в Будапеща в неделя.

Той записа 85.71 метра на Диамантената лига в Цюрих в четвъртък вечер, за да завърши след чеха Якуб Вадлейх (85.86).

"В събития като Олимпиада или Световно първенство, трябва да даваш 100 процента от себе си", каза Чопра, чието най-добро лично постижение е 89.94 метра.

"Вече се класирах за финала в Диамантената лига, така че мога да си позволя малко отпускане. Умолев съм и не исках да се притискам прекалено много, за да не рискувам контузия. Понякога е важно просто да се насладиш на състезанието", добави индийският лекоатлет.

"Финалът в Диамантената лига е на 16 и 17 септември, така че няма много време. Ще имаме доста пътувания и адаптиране към часовата зона, което също е предизвикателство. Целта е да се представя добре и в двете състезания. Най-важното е да приключа сезона без контузии и да започна рано подготовка за следващия. През миналата година имах три хвърляния на 89 метра. Щастлив съм, че спечелих титлата на Световното първенство и вярвам, че спечелването на златен медал значи повече от дистанцията", коментира Нийрадж Чопра.

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти