Милица след маратона в Будапеща: Никога не съм бягала в толкова горещо време, последните няколко километра щях да повърна

Милица Мирчева призна, че е почувствала сериозни трудности в последните няколко километра в маратона на Световното първенство по лека атлетика в Будапеща. Националната ни рекордьорка в дисциплината завърши 36-а с най-добър резултат за сезона от 2:36:45 часа. С това постижение тя се нареди 11-та от представителките на Европа.

“Беше много интересно състезание. Подготовката ми мина наистина чудесно и мога да кажа, че със сигурност съм била най-подготвена от всички пъти, но за съжаление в последните 10 километра не се чувствах много добре здравословно. 

След финала всъщност разбрах, че съм вдигнала много висока температура и се наложи да ме охлаждат в лед. Температурата ми беше над 40 градуса - предполагам, че последните 10 километра съм прегряла и това ми попречи да поддържам темпото.

От гледна точка на аеробика се чувствах наистина чудесно и мога да кажа, че започнах да догонвам доста от атлетките, но за съжаление последните няколко километра започнах да се чувствам не толкова добре. Мислех, че ще повърна. Бяха тежки последни няколко километра. Никога не съм бягала в толкова горещо време”, каза Мирчева след бягането си.

Цялото интервю с нея и кой ще бъде следващият маратон на българката може да намерите във видеото.

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти