Още едно голямо име идва за Мача на надеждата

Още едно голямо име от света на футбол реши да подкрепи "Мача на Надеждата" на 6 септември в София. Флоран Малуда се присъединява към страхотната инициатива на Стилиян Петров. Двубоят се организира от фондация "Стилиян Петров", а събраните средства ще бъдат използвани за подобряване на условията за лечение на онкологични заболявания в България. 

Бербатов призова феновете да подкрепят благотворителния "Мач на Надеждата"

Флоран Малуда е роден на 13 юни 1980 г. в Кайен, столицата на Френска Гвияна. Там започва да играе, но е забелязан от скаути на Шатору и се мести в Париж. Дебютира едва на 16 години в Лига 2. Мести се в елитния Гингам, където си партнира с Дидие Дрогба. Този дует тепърва ще покори света. Преминава в Олимпик (Лион), който е станал два поредни сезона шампион на Франция. С Жуниньо, Майкъл Есиен, Грегори Купе и Мамаду Диара. Налага се като ляво крило и с него серията на Олимпик от две нараства на шест поредни титли след тези през 2004, 2005, 2006 и 2007 г. В комбинация със суперкупите през 2003, 2004 и 2005 г. 

През 2007-а година преминава в Челси, където печели Шампионска титла през 2010 г. Три купи на Англия (2009, 2010 и 2012 г.) и една суперкупа (2009 г.). Печели Шампионската лига през 2012 г., а през 2008 г. е финалист. През 2013 преминава в турския Трабзонспор, а след това се завръща във Франция, където играе за Метц. Следват кратки периоди в Индия, Египет и Люксембург, преди да сложи край на кариерата си през 2018-а. За националния отбор на Франция има 80 мача и девет гол.

Три ''червени'' сърца подсилват редиците на българсия състав за дългоочаквания "Мач на Надеждата"

В отбора на чуждестранните звезди ще играят още Коло Туре, Гари Кейхил, Максуел, Патрик Бергер, Юри Джоркаеф, Гарет Бари, Гайска Мендиета, Рой Кийн, Хенрик Ларсон, Робер Пирес, Луис Гарсия, Неманя Видич, Карл Икеме, Алън Хътън, Джо Коул, Шей Гивън, Стюърт Даунинг, Ашли Йънг, Ричард Дън и Джеймс Колинс. Отборът е поверен на легендата Мартин О'Нийл.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти