Драма във финалните 10 метра лиши Сифан Хасан от световната титла на 10 000 м, пълен триумф за Етиопия

Невероятна драма в последните 10 метра реши финала на 10 000 метра при жените на Световното първенство по лека атлетика в Будапеща. Олимпийската шампионка от Токио и световна от Доха 2019 Сифан Хасан се беше устремила към златото, но в последните 10 метра падна и не успя да спечели още една титла в изключителната си колекция.

Етиопката Гудаф Цегай “натисна” Хасан в последните метри и защитаващата цветовете на Нидерландия нейна сънародничка започна да се оглежда, като по този начин загуби равновесие и се строполи на пистата малко преди да стигне финалната линия. Цегай спечели златото с 31:27.18 минути, а пълния триумф на Етиопия допълниха нейните сънароднички Летесенбет Гидей с 31:28.16 мин и Еджайеху Тайе с 31:28.31 мин.

Нидерландия определено нямаше ден днес. Броени минути след падането на Хасан, друга от суперзвездите на отбора - световната рекордьорка на 400 м в зала Фемке Бол падна по-малка от пет метра преди финала на последния пост на смесената щафета на 4 по 400 м и също лиши страната си от отличие.

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти