Пламена Миткова пред Sportal.bg: Надявам се да изненадам не само треньора си, а всички

Пламена Миткова спечели сребърен медал в скока на дължина на Европейското първенство за юноши и девойки под 20 години в Йерусалим, като остана само на 2 сантиметра от златото. В последния месец преди шампионата обаче пловдивчанката се бореше с контузия, така че остана доволна от спечеленото отличие. Екип на Sportal.bg посети Пловдив, за да се срещне с Миткова, която говори ексклузивно за нашата медия.

"Не мога да не съм доволна. Каквото можах, направих. Този път ми липсваше малко късмет, защото това е едно от най-хубавите ми състезания досега. За първи път правя толкова точни опити от дъската. В последния опит буквално изпуснах златото. Два сантиметра са много важни в нашия спорт - в спорта понякога ти трябва и малко късмет.

Надявам се късметът да се върне, защото го заслужаваме - работим много и следващата година ще тренираме повече. Надяваме се да няма и контузии, тъй като с тях е малко трудно", сподели възпитаничката на Ивайло Русенов пред камерата на Sportal.bg.

Тя говори и за навлизането си при жените: "Зимата бях разочарована, но като изключим Европейското, целият сезон не ми беше много добър. Постоянно скачах едни и същи резултати и бях малко като в дупка - заседнала. След като на Европейското не се чувствах подготвена, тренирахме повече за лятото, когато има повече време и повече състезания. Лятото е сезонът, в който мога да постигна по-добри резултати, защото сме и на стадиона. Ще дам всичко от себе си идната година да бъде по-добра. Надявам се да е без контузии и с късмет, ще гоним и норматив за Олимпиадата.

Тепърва при жените ще има борба със сантиметри, но Европейското беше като урок и може би подготовка, че тепърва ще става по-трудно и за един сантиметър могат да ни бият. Ще бъде една голяма борба на пистата с по-големите от нас. Смятам, че съм готова. Макар на Европейското да нямах късмет да запиша опита като силен, се видя от хората, които разбират, че имаше силен скок. Тези качества няма да ги загубим, а ще ги развием още повече. Силният резултат ще си дойде."

"Може би донякъде съм съгласна с треньора, че ще трябват две години да се наложи при жените, но искам да разбия неговите представи. Ако стане по-рано, ще съм много щастлива. Имам мотивацията - тренира ми се, състезава ми се и се надявам да изненадам не само него, но всички", каза още Миткова.

Цялото интервю с Пламена Миткова може да намерите във видеото.

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти