Включиха Тоби Амусан в списъка с участници за Световното в Будапеща

По-малко от седмица преди началото на Световното първенство по лека атлетика световната шампионка на 100 метра с препятствия и планетарна рекордьорка Тоби Амусан очаква решение от Отдела за почтеност по лека атлетика (AIU) относно предполагаемо нарушение на местонахождението си.

Амусан обяви миналия месец, че е официално обвинена от AIU за пропускане на три теста за допинг в рамките на 12 месеца, обвинения, които тя категорично отрича. Въпреки това, Амусан е посочена в окончателния списък с участници за Световното първенство. Нигерийката получи разрешение да бъде включена в списъка след крайната дата.

Това означава, че тя ще получи разрешение да се състезава в Будапеща, ако от AIU вземат решение в нейна полза и тя не бъде наказана за трите пропуснати проверки в рамките на 12 месеца.

Според нигерийския вестник The Punch, техническият директор на Федерацията по лека атлетика на Нигерия (AFN) Самуел Оникеку каза, че решението може да бъде взето през следващите няколко дни.

“Очакваме решението на AIU и то ще бъде преди началото на шампионата. След като бъде оправдана, ние вярваме, че тя трябва да се състезава. Вярваме, че през следващите шест дни трябва да получим решението“, каза Оникеку.

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти