Конкуренция на най-високо ниво на маратона на Ню Йорк

Защитаващата титлата си Шарън Локеди, победителката от маратона на Бостън Хелън Обили, олимпийската шампионка от Токио Перес Джепчирчир и световната рекордьорка в маратона Бригид Косгей ще се впуснат в здрава битка по време на маратона на Ню Йорк на 5 ноември.

Локеди спечели миналогодишното издание на надпреварата с време от 2:23:23 часа.

“Миналата година дойдох на маратона в Ню Йорк с цел да бъда в центъра на състезанието и резултатът беше по-добър, отколкото можех да очаквам. Тази година се завръщам с различно мислене, жадна да защитя титлата си и да се състезавам срещу най-бързите жени в света”, каза миналогодишната победителка.

Двукратната световна шампионка на 5000 метра Обири, която спечели маратона на Бостън по-рано тази година, завърши шеста в Ню Йорк през 2022 г.

“Бях толкова разочарована, че не успях да защитя титлата си в Ню Йорк миналата година поради контузия, а победата отново в Сентрал Парк беше основната ми мотивация, когато започнах подготовката си за есента“, каза Джепчирчир.

“Много съм развълнувана да направя своя дебют в Ню Йорк тази есен и да се опитам да спечеля. Не се притеснявам за трасето, тъй като имах успех в хълмисти маратони и преди”, каза Косгей.

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти