Оманяла с последно състезание преди Световното

След като постигна победа на 100 метра на Диамантената лига в Монако през миналата седмица, Фърдинанд Оманяла вече се премести в предолимпийската тренировъчна база на Кения в Мирамас (Франция), за да продължи своята подготовка.

Мирамас е на около 740 километра от френската столица Париж, където догодина ще се проведат Олимпийските и Параолимпийските игри.

Кениецът ще напусне базата за състезание в Австрия, а след това изцяло ще насочи подготовката си за Световното първенство в Будапеща от 19 до 27 август.

“Мирамас винаги е бил като дом за мен. Там е топло, но тези условия и тренировъчната писта са перфектни преди Будапеща. Ще бъда много време там преди Олимпиадата”, каза Оманяла пред Nation Sport.

“Състезанието в Австрия ще бъде последното преди Будапеща. Турнирът в Австрия е мястото, където направих първото си бягане под 10 секунди, така че съм щастлив да се върна там”, добави той.

Състезанието е в Андорф, където Оманяла направи две слизания под 10 секунди през август 2021 г. - първо 9.96 сек в полуфиналите и след това 9.86 сек във финала.

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти