Апелативният съд в Испания потвърди присъдата на Санти Мина

Апелативният съд на Андалусия потвърди присъдата от 4 години затвор на футболиста на Селта Санти Мина за сексуално насилие и отхвърли жалбата му, съобщават испанските медии. Малко утешение за 27-годишния нападател е, че обезщетението за неимуществени вреди на обвинилата го жена е намалено наполовина и ще бъде в размер на 25 000 евро.

Футболистът на Селта бе осъден през миналия май на 4 години лишаване от свобода заради изнасилване, случило се през 2017 година. Веднага след това клубът от Виго извади Санти Мина от състава си и оттогава той няма записани мачове за испанския клуб, като бе даден под наем в саудитския Ал-Шабаб, за който записа 31 мача и 7 гола.

Играчът ще има възможност да обжалва присъдата си пред Върховния съд на Испания, което ще е последната му възможност да избегне престой зад решетките. В момента той тренира индивидуално, докато Селта е на предсезонен лагер в Португалия.

Футболист на Селта беше осъден на четири години затвор за сексуално насилие

Селта няма намерение да  го картотекира, като клубът е предложил на Санти Мина възможността отиде под наем в чуждестранни клубове или да прекрати договора си. Той има контракт с тима от Виго до 2024 година.

Още от Футбол свят

Виж всички