Пламена Миткова с разтегнати връзки, започва рехабилитация и без стартове до Европейското

Световната шампионка в скока на дължина за девойки под 20 години от 2022 г. Пламена Миткова е с разтегнати връзки на глезена на отскачащия ляв крак, сподели специално за Sportal.bg наставникът на 18-годишната атлетка Ивайло Русенов.

Днес след преглед на ядрено-магнитен резонанс е станало ясно какво е нейното състояние. Тя се контузи по време на загрявката за тройния скок на националния шампионат за мъже и жени във Велико Търново през уикенда и още след първия опит се оттегли от надпреварата, а на следващия ден отказа участие и в скока на дължина.

“Пламена мина днес на ядрено-магнитен резонанс, който показа, че има разтегнати връзки на глезена на отскачащия ляв крак. Лекарят каза, че до две седмици нещата трябва да отшумят. Веднага започваме рехабилитация и тренировките ще бъдат леки, докато се възстанови. Това означава, че до Европейското за юноши и девойки под 20 години в Йерусалим няма да имаме стартове. А също така ще отпадне и участието й в тройния скок, ще заложим само на скока на дължина”, каза пред Sportal.bg Русенов.

Континенталният форум за юноши и девойки в Йерусалим (Израел) e от 7 до 10 август. Контузията на Пламена означава, че по всяка вероятност тя няма да има възможност да гони участие на Световното първенство за мъже и жени в Будапеща, което е от 18 до 27 август. Последният срок за покриване на нормативи е 30 юли, а пропускането на състезания ще означава, че тя няма да може да търси класиране по ранглиста.Снимка 1: Васил ЖивковСнимка 2: Startphoto

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти