Куп олимпийски и световни шампиони ще участват в Секешфехервар

Организаторите на мемориалния атлетически турнир “Ищван Гюлай” в Секешфехервар обявиха, че в тазгодишната надпревара на 18 юли ще вземат участие няколко световни и олимпийски шампиони.

Три носителки на титли от големи форуми ще премерят сили на 100 метра с препятствия. Това са световната шампионка и световна рекордьорка Тоби Амусан, олимпийската златна медалистка Джазмин Камачо-Куин и световната от Доха 2019 Ниа Али. Европейската шампионка Пиа Скржижовска също ще бъде в тази престижна компания.

В мятането на диск при мъжете също ще има много сериозни имена - световният шампион Кристиян Чех, олимпийският първенец Даниел Стол, световният златен медалист от 2017 г. Андриус Гуджиус, европейският шампион Миколас Алекна и вторият от Олимпийските игри в Токио Симон Петерсон.

В хвърлянето на чук при мъжете ще участват медалистите от Световното първенство в Орегон 2022 и от Олимпиадата в Токио - Войчех Новицки, Павел Файдек и Ейвинд Хенриксен, както и световният бронзов медалист от Доха 2019 Бенсе Халаш.

Още трима големи шампиони ще се появят в бяганията - световният на 400 м Стивън Гардинър, планетарният и олимпийски първенец н 800 м Емануел Корир.

В скоковете олимпийският първенец от Токио Милтядис Тентоглу ще премери сили със световния шампион от 2019 г. Теджей Гейл, а при жените в същата дисциплина ще участва шампионката от Игрите на Британската общност Есе Бруме.

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти