Дуплантис: Чувствах, че имам шанс за световен рекорд, а и хората останаха толкова дълго, за да ме видят

Олимпийският, световен и европейски шампион в овчарския скок Арманд Дуплантис записа поредната си победа в сектора. Шведът се наложи пред родна публика на Диамантената лига в Стокхолм вчера с 6.05 метра. Състезанието обаче премина през доста премеждия заради дъждовното време и овчарският скок започна с повече от час закъснение от официалната програма и близо час и половина на Олимпийския стадион в Стокхолм ще провеждаше единствено овчарски скок, всички погледи на зрителите бяха вперени в Дуплантис и останалите в сектора.

Втори в Швеция се нареди световният бронзов медалист от Филипините Ърнест Джон Обиена с 5.82 м, а третото място зае норвежецът Пол Хоген Лилефосе с 5.72 м. Дуплантис реши да опита и световен рекорд на 6.23 м, но условията вчера определено не бяха подходящи за подобен резултат.

Дуплантис доказа отново защо е кралят на овчарския скок

"Намерих ритъма си, въпреки студа. Не беше времето, което исках, разбира се, но винаги искам да скачам добре на всяко състезание. Особено тук, тъй като това е най-важното състезание за мен тази година извън Световното първенство.

Психически чувствах, че съм там с шанс за световен рекорд, ето защо го исках. А и хората останаха толкова дълго вечерта, за ме видят. Исках да съм по-близо, но може би условията и умората ме застигнаха накрая", сподели след надпреварата Дуплантис.

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти