Олислагърс победи Магучих и оглави световната ранглиста за сезона в скока на височина

Австралийката Никола Олислагърс изравни собствения си рекорд на Океания и с 2.02 метра оглави еднолично световната ранглиста за сезона, след като вчера спечели надпреварата от Диамантената лига в Лозана. Състезанието се проведе на централния площад в града ден преди основната част от програмата, която е тази вечер на стадиона.

Сребърната олимпийска медалистка добави един сантиметър към най-добрия си резултат през сезона и остави зад себе си две украинки. Тя прави опити и на 2.05 м, но тази височина се оказа непосилна за нея на този етап. Четвъртата от Олимпийските игри в Токио Ирина Герасченко изравни личния си рекорд от 2.00 м за второто място. Магучих пък завърши трета с 1.97 м.

“Да скоча 2.02 м беше невероятно. Вторият опит на 2.05 м - смятам, че ще го гледам отново и отново и ще се уча от него. Независимо дали печеля или губя, за мен най-голямата мярка в едно състезание е колко високо скачам. Ако просто се съсредоточа един ден върху 2.10 м или един ден да направя нещо, което изглежда лудо, победите ще дойдат. Опитвам се да го правя стъпка по стъпка, но първо изравнявам личния си рекорд”, каза австралийката след победата си в Лозана.

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти