Илия Топурия е готов да изчака двубой за титлата

След победата над Джош Емет с единодушно съдийско решение Илия Топурия се провъзгласи за претендент номер едно в категория перо на UFC. Той заяви, че е готов да изчака победителя от битката Александър Волкановски-Яир Родиргес, която ще се изиграе на 8-и юли, но ако Волкановски защити титлата си и избере реванш с Ислам Махачев в по-висока категория, то това ще отложи с дълго време евентуална битка между испанеца с грузински корени и Волк. Ето какъв е вариантът за непобедения ММА боец при такова развитие на обстоятелствата.

“Аз съм следващ. Не знам дали Волкановски ще е зает. Едно от най-добрите ми умения е търпението. Ако ми предложат битка с Холоуей в Испания, ще я приема. Ако не, ще си изчакам двубоя за титлата”, заяви Топурия на пресконференция след победата му над Емет в Луисвил.

Също както Волкановски, бившият шампион Макс Холоуей има насрочен двубой. На 26-и август Холоуей ще се изправи срещи Корейското зомби.

“Една от мечтите ми е да направя така, че да има събитие на UFC в Испания. Ще отнеме много усилия, за да осъществя тази мечта. Никой не е на моето ниво в клетката от тази категория. Знам, че мога да приключа всеки в тази дивизия. Джош беше корав, но го победих с лекота. Знам, че няма да е същото с Алекс, но резултатът ще е същият. Ще го нокаутирам в първите два рунда, или ще го доминирам в пет рунда”, категоричен е 26-годишният спортист.

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти