Благотворително бягане за чиста река Струма

Чиста Струма RUN събира малки и големи в живописно и отговорно бягане без отпадъци. На 18-ти юни, неделя, от 9:00 часа Сдружение „Чиста Струма“ с подкрепата на Община Кюстендил организира вълнуващо бягане в райската градина на България – района на град Кюстендил. Надпреварата ще е в три дестинации - 10 km, 5 km и детско трасе с дължина от 2 km. Очакват ви много кюстендилски череши и атрактивни награди.

Благотворителната обиколка е със специално подбран маршрут по бреговете на реките Струма и Банщица, който води през уникално красиви кътчета и показва богатството на българската природа – гостоприемен дом за хора, животни и растения - дом, в който отпадъците нямат място.

Старт/финалът е при моста на Струма между селата Коняво и Ябълково, на главния път от София за Кюстендил. Ще се тича по коларски пътища на левия бряг на реката.

Чиста Струма RUN е с благотворителна цел. Събраните средства от всеки пробяган километър ще допринесат за трите основни дейности, които Сдружението извършва в последните години: 
1. Изваждане на затлачените в река Струма и притоците й отпадъци; 
2. Сортирането им на ръка; 
3. Транспортирането им към съответните пунктове за рециклиране.

Подкрепата и грижата за Струма на 18-ти юни ще ни даде спокойствието и увереността, че можем да обезпечим бързо и професионално замърсените участъци, както и че отпадъците ще отидат на точните места, без да се трупат на нови и нови незаконни сметища в района.

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти