Бивш халф на Лудогорец обяви оттеглянето си от футбола

Бившият полузащитник на Лудогорец Фабио Ешпиньо официално обяви, че слага край на своя професионална футболна кариера. 37-годишният халф за последно игра за португалския Фейрензе. Ешпиньо беше част от разградския тим между 2013-а и 2015-а година, като изигра 52 мача за „орлите“, в които реализира 4 попадения.

Той стана два пъти шампион през това време, като също така бе част от триумфите на Лудогорец за Купата на България, както и Суперкупата на страната. След това премина в испанския Малага.

За родния тим той има 27 участия в турнирите от Шампионска лига.

„Дойде това време. Играх футбол 30 години, 20 от тях като професионалист. Това беше изключителен път. Сбъднах мечти, мечтите да бъда играч от най-високо ниво. Тогава господин Фрейташ ме покани в Порто и прекарах 14 години в този отбор. В последствие пристигнах в Лудогорец. Клуб, който ми позволи да играя на най-високо ниво. Там спечелих титли в страната, играх в Лига Европа и Шампионска лига срещу отбори като Реал Мадрид и Ливърпул. Това ми отвори вратите за Испания, особено за Малага в Ла Лига. Там не играх много, но бях в едно от най-добрите първенства в света. Връщането ми в Португалия беше навремено, тъй като играх за родния клуб на баща ми – Боавища. Не спечелих титла или купа, но там спечелих любовта на феновете, което ще ме бележи цял живот“, вписа Ешпиньо по повод оттеглянето си от футбола.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти