Браян Морено попадна в престижна класация

Нападателят на ЦСКА - София - Браян Морено, влезе в престижна класация, направена в родината на футболиста Колумбия, съобщава вестник “Мач Телеграф”. Една от водещите спортни медии в държавата в Южна Америка futbolred.com обяви, че играчът на “червените” ще напусне клуба си през лятото като свободен агент. Агенцията е изборила няколко колумбийски футболисти, на които договорите изтичат в края на сезон 2022/2023. Първи и най-скъп в списъка е халфът на Брайтън - Джеферсон Лерма, оценен на 15 милиона евро, втори е Йери Мина от Евертън, оценен на 12 милиона евро, а тройката се допълва от халфа на Порто - Матеус Урибе, който е остойностен в размер на 10 милиона евро.

Играчът на ЦСКА - София е малко по-назад в списъка и заема 14-о място, като потенциалната му сума като входящ трансфер в качеството му на свободен агент би трябвало да бъде 1 милион евро.

В България обаче информацията е малко по-различна. На 24 януари 2022 г. на официалния сайт на клуба от Борисовата градина футболистът е представен като ново попълнение на стадион “Българска армия”, а в информацията няма данни за размера на договора му. По неофициални данни обаче контрактът на колумбиеца изтича през 2026 г., твърдят от “Мач Телеграф”. 

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти