Феновете на Локо и тези на уругвайския Данубио ще веят еднакви знамена

Вчера, минути преди началото на победния двубой, се състоя инициатива на фенклуб „Локомотив“ Пловдив и Организация "Трибуна Спортклуб",свързана с уругвайски футболен клуб „Данубио“, сред чиито основатели са българските емигранти, братята Иван, Михаил и Апостол Лазарови. Майка им, Мария Минчева – Лазарова, предлага името „Данубио“, като днес клубният стадион носи нейното име. Това написаха от Фенклуб Локомотив Пловдив

Емигриралите в Уругвай семейство Лазарови са родом от Пловдив. Освен с „Данубио“, членове от същото семейство са свързани и с футболен клуб „Локомотив“ Пловдив.

Това е най-вече в лицето на легендарния състезател и треньор, Иван Лазаров (Червения), който е първи братовчед с основателите на „Данубио“.От своя страна, уругвайският клуб, особено през последните години, неколкократно показва голямо уважение и почит към българските корени на част от своите основатели.Трогнати от тези жестове на признателност и с желание да им отвърне, фенклуб „Локомотив“ Пловдив и @ОТС подготвиха две идентични знамена. Едното от тях ще се развява на трибуна „Бесика“, а другото ще бъде изпратено като подарък на клуба „Данубио“ – в знак на добра воля и поздрав от града на някои от техните основатели. Към знамето ще бъде приложен един ценен за клубната история на „Данубио“ документ.С двете знамена позираха футболистите от представителния отбор на „Локомотив“ Пловдив, както и наследници на семейство Лазарови от Пловдив.

Още от БГ Футбол

Виж всички