ФИФА даде Световното за младежи до 20 години на Аржентина

Аржентина ще е домакин на Световното първенство по футбол за младежи до 20 години, което ще се проведе през идния месец, обяви ФИФА снощи.

Първоначално бе предвидено шампионатът да се проведе в Индонезия, но в мюсюлманската държава започнаха протести срещу участието на отбора на Израел, а губернаторът на остров Бали отказа да посрещне еврейския отбор в региона си.

Заради това ФИФА отне домакинството на азиатската страна преди две седмици, като в официалното становище на световната футболна централа се посочва, че промяна в домакинството се налага "поради настоящите обстоятелства". Индонезия няма официални дипломатически отношения с Израел.

Аржентина е рекордьор по успехи с шест спечелени титли в тази възраст, като не успя да се класира на въпросното първенство в квалификациите, но като страна домакин ще участва на шампионата.

ФИФА спря парите за федерацията на Индонезия след отнетото домакинство на Световното първенство до 20 години

Президентът на ФИФА Джани Инфантино обяви в свое изявление, че страната, която е актуален световен шампион при мъжете, ще отвори вратите си за големите звезди на утрешния световен футбол и също така благодари на местните власти за готовността им толкова бързо да организират форума.

Жребият за турнира е насрочен за петък в Цюрих. Първенството ще се проведе от 20 май до 11 юни.

Още от Футбол свят

Виж всички