Ема Радукану разкри, че отново има проблеми с китките

Бившата шампионка от Откритото първенство на САЩ по тенис Ема Радукану разкри, че контузията на китката, която сложи край на сезона ѝ през 2022 година, се е възобновила, въпреки че тя се надява да играе на турнира в Индиън Уелс.

Сезон 2022 на Радукану беше прекъснат заради проблем с дясната китка, а заради възпаление на гърлото тя пропусна надпреварата в Остин (САЩ) през миналата седмица.

Нов проблем за Радукану

Британката тренира с бинтове на двете китки в сряда преди първата ѝ среща в Индиън Уелс срещу Данка Ковинич по-късно тази вечер.

Запитана за нейната физическа форма, Радукану каза пред BBC Sport, че има същия проблем с китките.

"Същият проблем, който имах миналата година, започна да се възобновява отново. Определено се справях с натоварването. Това е нещо, което току-що се завърна, така че се опитвам да бъда възможно най-предпазлива. Ще направя всичко възможно, за да играя", каза тя.

Ема Радукану и Доминик Тийм получиха "уайлд кард" за турнира в Маями

Неотдавнашните проблеми на Радукану с гърлото са поредните от началото на 2023 година, в която тя е изиграла само четири мача. 20-годишната британка добави, че е разочарована от липсата на време на корта.

"Това ми се отрази зле в краткосрочен план, така че не съм се подготвяла много. Вероятно никога не съм се чувствала толкова болна през живота си", заяви Радукану.

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти