Световната рекордьорка Нафисату Тиам: Чувствах се много уверена

Нафисату Тиам спечели европейската титла в петобоя в Истанбул с нов световен рекорд от 5055 точки. Белгийката коригира предишния върхов резултат на планетата, който беше поставен в същата зала “Атакьой Арена” от украинката Наталия Добринска (5013 точки) на Световното през 2012 г. Втората Адриана Сулек също записа резултат над предишния планетарен рекорд - 5014 точки.

Тиам подобри световния рекорд в петобоя, Сулек също над предишното върхово постижение

“Идвайки тук, се чувствах много уверена. Свърших много добра работа и, разбира се, рекордът беше в съзнанието ми. Но имаш нужда от добро състезание, да се чувстваш добре и да се представиш добре. Добре е за мен, че успях да покажа този резултат въпреки факта, че не всички дисциплини бяха перфектни днес. Скокът - скокът на дължина, скокът на височина можеше да бъдат по-добри. Така че все още мога да надграждам. Това е голяма мотивация за мен.

След 60-те метра вече имах чувството, че това може да е моят ден. Когато имаш добри състезатели като нас днес, те просто те карат да покажеш най-доброто от себе си. На 800 метра не гледах никого, знаех, че трябва да дам добър резултат и ще бъда първа”, каза Тиам след европейската титла и световния рекорд.

Бившата световна рекордьорка Наталия Добринска, която изгледа състезанието от трибуните, допълни, че е очаквала това постижение да бъде подобрено: “Имах чувството, че рекордът може да бъде подобрен. Затова съм тук. Но две атлетки! И това е чудесно. Много съм щастлива, защото рекордът ми стоя 11 години. Спортът се развива и фантастични атлети правят страхотни резултати.”

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти