Де Лаурентис: Няма да е трудно да задържим Осимен и Хвича, но понякога пристигат оферти, които не можеш да откажеш

Президентът на Наполи Аурелио Де Лаурентис е прочут с ината си да се разделя с водещите си играчи. В момента отборът върви уверено към титлата в Италия, а и е на крачка от 1/4-финалите в Шампионската лига. Над всички са Виктор Осимен и Хвича Кварацхелия, към които интересът е огромен.

“Много съм добър в сключването на договори - заяви босът пред TNT Sports Mexico. - Така че когато играчите дойдат при мен, вече са блокирани. Така че няма да е трудно да ги задържа тук. Но пък човек никога не трябва да казва “никога”. Понякога пристигат оферти, които не можеш да откажеш. И все пак според мен още дълго време ще гледаме как Хвича и Виктор блестят тук”.

“Бях предрекъл, че ще имаме изключителен сезон - продължи Де Лаурентис. - Когато разчиташ на едни и същи футболисти от дълго време, те започват да губят мотивация. Новите обаче се оказаха страхотни. Най-много ми харесва това, че отборът е над всичко. Играем в евротурнирите от 14 години насам и смятам, че от останалите клубове в Италия само ние успяхме да привлечем качествени състезатели като Кавани, Лавеци и Игуаин. Потвърждение за това е, че взехме Осимен, Кварацхелия, Ким и други в хакфовата линия, което означава, че отборът ни още дълго време ще е силен”.

Президентът на неаполитанците отново се изказа като противник на проекта за Суперлигата. По принцип Наполи не беше сред поканените в началото отбори.

Хвича: Феновете в Неапол ме обичат и се опитвам да им се отблагодаря

Още от Футбол свят

Виж всички