Барса стартира преговори за нов договор на Балде

Барселона всеки момент ще започне преговори за подновяване на договора на защитника Алехандро Балде. Агентът на играча Жорже Мендеш се очаква в близките дни да пътува за Каталуния, за да стартира разговорите за новия контракт на младока, твърди "Спорт".

Настоящият договор на 19-годишния талант е до лятото на 2024 година. На "Камп Ноу" обаче са много доволни от неговото развитие и искат да го обвържат до 2027 година.

Самият футболист също е готов да преподпише, като вече ще настоява и за по-добри финансови условия в договора си. Той ще иска заплатата му да е близка до тази на други млади таланти като Гави и Роналд Араухо, които взимат малко по-малко от Педри и Ансу Фати.

Вече може да спечелите 200 000 лева от Sportal.bg в новата секция "Домът на феновете"

За момента всички замесени страни са на едно мнение относно подновяването на договора, като не се очаква да има някакви сериозни засечки в преговорите. Те дори няма нужда да бързат прекалено, тъй като новиат контракт може да влезе в сила чак от лятото.

Балде е продукт на школата Ла Масия, но постепенно проби в първия отбор и от този сезон дори измести Жорди Алба като първи избор на Чави на левия бек на отбраната. До момента той има 32 мача и 4 асистенции за каталунците, а с добрите си игри стигна и до националния отбор на Испания, за който вече има 4 мача.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти