Ига Швьонтек: Щастлива съм, че успях да направя обрат във втория сет

Водачката в световната ранглиста по тенис за жени Ига Швьонтек стартира с победа на Откритото първенство на Австралия.

Полякинята, която е считана за фаворитка за титлата в Мелбърн, губеше с 3:5 във втория сет срещу германката Юле Ниймайер, преди да направи обрат след два пробива и да триумфира с 6:4, 7:5.

Швьонтек започна с двусетова победа в Австралия

"Щастлива съм, че успях да се върна във втория сет и да направя пробивите", каза Швьонтек, която трябваше да се бори за обрат срещу германката и в четвъртия кръг на Откритото първенство на САЩ в края на миналата година.

"Това със сигурност беше важен момент. Но още е началото на сезона, първи мач от първия турнир от Големия шлем, така че винаги е трудно. Юле не е лесен съперник и съм щастлива, че успях да спечеля. Надявам се да мога да изиграя повече мачове тук", добави полякинята.

"Целта ми за следващите мачове е да не попадам в такива ситуации и да не започвам сета с допуснат пробив. Но това се случва", каза още тя.

Швьонтек се утвърди като номер 1 в женския тенис след оттеглянето на Серина Уилямс и на действащата шампионка в Мелбърн Ашли Барти.

21-годишната тенисистка призна, че очакванията да печели всеки мач й тежат.

"Със сигурност усещам очакванията. Хората донякъде приемат за даденост, че ще спечеля тези първи мачове, но не винаги е лесно. Всеки двубой е различен, трябва наистина да работиш усилено, за да направиш всичко правилно", коментира Швьонтек.

"Просто ми се иска някои хора да разберат малко повече за това какво е да се състезаваш всяка седмица от живота си. Просто трябва да се справиш с това. Може би ще бъде по-лесно, ако има по-малко хора, които те съдят", заяви полякинята.

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти