Струмска слава привлече младежкия национал Димитър Стоянов

Струмска слава (Радомир) привлече младежкия национал Димитър Стоянов, който през есента игра за Берое, но беше собственост на Славия. Стоянов, който е роден през 2001 година, днес игра за радомирци в контролната среща със Септември (София), завършила 0:4.

Със сигурност към отбора ще се присъедини Стивън Кирилов, който идва от ЦСКА 1948, както и крилото Крис Вълчинов от Костинброд.

Септември громи в първата си контрола, бивши играчи на Левски и ЦСКА - София с голове

"Доволен съм от старанието на всички момчета, имаме 10 души нови. Искахме да ги видим в игрова обстановка срещу отбор от Първа лига. Видях някои добри неща, имаше и слабости. Ние от два месеца не сме играли мач, а и това ни е първа контрола", заяви старши треньорът на радомирци Юри Васев пред БТА. "Като старание на футболистите съм доволен, но още сме тежки и тромави. Има цял месец до началото на първенството, трябва да си минем по определена програма и всичко ще си дойде на мястото. Сигурен съм, че ще изглеждаме по съвсем друг начин, когато дойде първенството".По повод хората на проби и другите нови попълнения, опитният специалист каза: "За някои футболисти това им беше дебют и бенефис. Нормално е да има и отпаднали от групата, нормално е да привлечем някои нови момчета. Радващото е, че голяма част от новите са млади и дори в юношеска възраст. Знам, че трябва търпение, но от един път няма да стане. Да се надяваме, че ще се получат нещата".

Васев добави, че бюджетът е ограничен, но въпреки това в клуба се гордеят, че са напълно изрядни във всички плащания. И допълни, че отбори от Югозападната и Югоизточната Трета лига дават доста сериозни заплати.За отбора предстои лагер, който започва другия четвъртък, на 19-и януари и ще продължи 10 дни в Коларово."Там имаме да изиграем три контролни срещи с Вихрен (Сандански), Септември (Симитли) и Беласица (Петрич). Прибираме се у дома, играем на 1-и февруари с Рилски спортист (Самоков) и след това влизаме в първенството", обясни Васев.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти