И Челси влезе в наддаването за Алексис Мак Алистър

Според аржентинския журналист Гастон Едул, Челси е фаворит за Алексис Мак Алистър, като Арсенал и Атлетико Мадрид също дебнат полузащитника. 24-годишният носител на Световната купа може да се премести, ако от Брайтън се съгласят да го продадат през януари.

Алексис Мак Алистър доказа своята стойност с изявите си за Аржентина в Катар. Футболистът беше един от най-забележителните играчи за шампионите, като отбеляза гол и направи асистенция, която дойде в самия финала срещу Франция, когато подаде на Анхел ди Мария, който направи резултата 2:0 за “гаучосите”.

Тези изяви в Катар увеличиха интереса на топ клубовете към полузащитника. Арсенал, Манчестър Юнайтед и Тотнъм заявиха, че искат да го привлекат през януари. Мак Алистър обаче преди да замине в Катар подписа нов договор с Брайтън, който е до 2025 г.

До скоро се твърдеше, че ако “чайките” продадат полузащитника, фаворит за сделката ще бъде Атлетико Мадрид, но с появата на претенцията на Челси за младока, “сините” са в по-добра позиция, тъй като се предполага, че Мак Алистър би искал да се събере с бившия си наставник Греъм Потър, който в момента води лондончани.

Ювентус иска Мак Алистър

Засега Челси проучва възможностите да подпише с Алексис Мак Алистър. Брайтън със сигурност ще поиска огромна цена, но “Сините” изглеждат готови похарчат сериозна сума за играч, който би могъл да им бъде от полза

Още от Футбол свят

Виж всички