Обявиха домакините за финалите на Евролигата за следващите две години

Ръководството на Евролигата обяви домакините на следващите две издания на Финалната четворка на най-комерсиалния баскетболен турнир. Това са литовският град Каунас, който ще приеме полуфиналите и финала през май догодина и германският Берлин, който ще бъде арена на решителните двубой през 2024 година.Билетите за Финалната четворка в 15-хилядната „Жалгирио Арена“ през следващата година ще бъдат пуснати в продажба на 17 януари 2023-а на цени от 56,24 евро до 128,6 евро за един мач. Полуфиналите в Евролигата за настоящия сезон ще се проведат на 19 май, а мачът за третото място и финалът ще се играят на 21 май. 

Литва за първи път ще бъде домакин на Финалната четворка на най-престижния европейски клубен турнир по баскетбол. „Щастливи сме да приемем Каунас в списъка с домакини, приемали финалите на Евролигата. След по-малко от 6 месеца най-добрите отбори в Европа ще играят за титлата в турнира пред едни от най-страстните фенове. Благодаря на град Каунас и отбора на Жалгирис Каунас за отдадеността им и интереса да организират Финална четворка. Заедно със сигурност ще създадем незабравими спомени за феновете“, коментира президентът на Евролигата Деян Бодирога. 

През 2024 година Берлин ще стане първият град с три домакинства на финали на Евролигата. Решението бе взето заради преместването на Финалната четворка за настоящата 2022 година от германския град в сръбската столица Белград заради ограниченията покрай COVID-19 в страната. 

Полуфиналите през 2024-а ще се играят на 24 май, а два дни по-късно ще се проведат полуфиналите и финалът на надпреварата.

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти