Колорадо Аваланш загуби Нейтън МакКинън за следващия един месец

Нападателят на Колорадо Аваланш Нейтън МакКинън няма да играе поне четири седмици заради контузия в горната част на тялото, съобщиха шампионите в Националната хокейна лига на САЩ и Канада.

27-годишният МакКинън, който бе избран под номер 1 в драфта от Колорадо през 2013 година, получи травма в горната част на тялото при поражението с 3:5 от Филаделфия Флайърс в понеделник. Вицекапитанът на "лавините" изигра по-малко от пет минути в срещата, но се отчете с асистенция за гола на Алекс Нюхук. От началото на сезона МакКинън има 8 гола и 26 асистенции в 23 мача

Контузията на МакКинън поставя старши треньора Джаред Беднар под допълнително напрежение. Той не може да разчита още на контузените Артури Лехконен, Жан-Люк Фуди, Валери Ничушкин, Еван Родригес, Шейн Бауърс, Джош Менсън, Боуен Байръм, Къртис МакДермид, Габриел Ландеског и Дарън Хелм. От всички тях единствено Фуди има шанс да се завърне на леда в близките дни.

"В момента губим по един човек на всеки мач, а всеки от тях е човек, който влияе на мачовете", оплака се Беднар.

Тимът на Колорадо, за който играе и роденият в България вратар Александър Георгиев, се намира на четвърто място в Централната дивизия на НХЛ с 27 точки от 23 мача.

Още от Зимни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти