Сака: Ако ми бъде гласувано доверие, с радост ще изпълня дузпа за Англия

Талантливото крило на Арсенал Букайо Сака заяви, че е достатъчно уверен и ако бъде избран да изпълни дузпа за Англия, ще го направи с радост, защото отдавна е превъзмогнал разочарованието от пропуснатия 11-метров наказателен удар във финала срещу Италия на Евро 2020. 21-годишният Сака вече има три гола за "трите лъва" на Световното първенство в Катар. 

„Този отбор вече има голям турнирен опит. На последните първенства, на които участвахме, стигнахме до полуфинал, финал и 1/4-финал. Така че, когато дойдат големите мачове, имаме много играчи, които знаят какво е нужно.

Аз съм много по-зрял и като личност, и като играч в сравнение с финала на Евро 2020. Не бих поемал отговорността да бия толкова дузпи за Арсенал, колкото изпълних оттогава, ако не бях достатъчно уверен. Ако дойде момент, в който бъда избран да бия дузпа за националния отбор, ще бъда повече от щастлив да я изпълня.

Джуд Белингам е специален играч. Нямам думи, с които да го опиша. Надявам се просто да продължи да се развива така, защото със сигурност има огромно, огромно бъдеще“, заяви Сака на пресконференция днес.

Още от Футбол свят

Виж всички