Моуриньо: Не мислим за Лацио, а за следващия ни мач

Треьноърът на Рома Жозе Моуриньо призна, че е доволен от победата с 3:1 над Верона. Той похвали играчите си, като в същото време изрази съжаление за съперника, който дори и с 10 човека създаде доста трудности на "вълците". Той също така заяви, че в момента въобще не мисли за дербито с Лацио, а за следващия мач с Лудогорец, който ще е ключов за продължаването на тима му в Лига Европа.

"Искам да дам подкрепата си за Верона, защото те се бориха здраво да вземат поне точка. Те са добър и организиран отбор, който се представи силно и с 10 човека и ни създаде много проблеми. Бориха се здраво. Да, разбира се, че съм щастлив от победата, не съм лицемерен. Но останах с приятно чувство към съперника, защото те са в трудна позиция в класирането, но играчите, треньорът и феновете дадоха всичко от себе си. Съжалявам! Понякога след мач имам чувството, че съм могъл да направя нещо повече, но в случая нямаше как да направя нищо повече. Направих всичко, което можах, вярвайки в таланта на младия Волпато и гласувайки доверие на Неманя Матич. Когато спечелиш в 90-ата минута, хората биха казали, че си имал късмет. Но ние търсихме този късмет в продължение на 45 минути", заяви Моуриньо.

Сега за Рома предстои тежка седмица, като първо е решителният сблъсък с Лудогорец в Лига Европа, а през уикенда идва дербито с Лацио.

"В момента дербито въобще не ме интересува. Интересува ме само следващият мач. Когато един треньор не мисли за предстоящия двубой, нещата не се развиват добре", отсече Специалния.

Още от Футбол свят

Виж всички