Марин Чилич си осигури финал срещу Новак Джокович в Тел Авив

Първият и вторият в схемата Новак Джокович (Сърбия) и Марин Чилич (Хърватия) ще се срещнат на финала на турнира по тенис на твърда настилка АТП 250 в Тел Авив (Израел) с награден фонд 949 475 долара.

На полуфиналите Чилич се справи с 68-ия в ранглистата на АТП (Асоциацията на професионалните тенисисти) Констант Лестиен от Франция със 7:5, 6:3 за час и 45 минути игра.

За 34-годишния хърватин това ще бъде 36-и финал в АТП в кариерата му и първи за сезона. Неговият съперник в спора за титлата Новак Джокович се класира по-рано през деня за финала. Двамата са се срещали общо 20 пъти на ниво АТП, като статистиката е изцяло в полза на сърбина, който има 18 победи.

Джокович стигна до финала на турнира в Израел

Марин Чилич изостана с 1:3 и 2:5 в първия сет след като допусна пробив в четвъртия гейм, но след това спечели пет поредни гейма и обърна до 7:5. Той бе по-стабилен във втората част, дръпна с 4:3 и затвори мача след втори пробив за крайното 6:3.

След срещата Чилич похвали 30-годишния французин. 

„За първи път се срещам с Констант на турнир. Той играе невероятен тенис. Представи се чудесно тук, така че поздравления за него. Беше страхотна битка“, коментира хърватският тенисист.

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти