Над 100 участници в първото издание на "Детски тенис празник"

Над 100 деца се включиха в първото издание на "Детски тенис празник" 2022, който се състоя на тенис кортовете на комплекс „Академик“ в  София. Председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев откри турнира заедно със зам.-председателя на фондация „София - европейска столица на спорта“ Анатоли Илиев.

Специален гост бе една от звездите на българския тенис Александър Лазаров, който взе участие на провеждащият се в София турнир София Оупън 2022.

Георги Георгиев сподели пред бъдещите звезди на тениса, че този турнир ще стане ежегоден, след като вижда толкова много жажда за игра в очите на всички присъстващи. Надпреварата се организира от тенис клуб 15/40 с подкрепата на „София - европейска столица на спорта“.

Децата бяха разпределени в групи, преди да участват в занимателни игри по тенис за начинаещи и напреднали с участието и подкрепата на квалифицирани треньори и професионални състезатели. След това се състоя кратък демонстративен тенис мач между състезатели - професионалисти, с илюстриране на всички елементи/удари в тениса. 

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти