Нови две победи за България на Европейското първенство по плажен тенис

България записа нови две победи във втория ден на 15-ото издание на европейското първенство по плажен тенис в остров Крит (Гърция). В състезанието участват представители от 19 държави, а 9 тенисисти от топ 10 на световната ранглиста по плажен ще вземат участие на първенството в Гърция.

На двойки при жените Диана Митева и Карина Димова изиграха страхотен мач, но отстъпиха на №2 в схемата Вероника Касадеи и Джулия Гаспари от Италия с 4:6, 2:6. Джулия Гаспари е световна шампионка и №1 в ранглистата. Калина Петкова и Раяна Първанова пък започнаха с победа в утешителната надпревара. Българките победиха Тамара Острозник и Катарина Турс от Словакия с 6:4, 6:1.

На двойки при мъжете Стефан Пенков и Пламен Фотев загубиха с 2:6, 3:6 от №6 в схемата Виктор Рубио и Сауло Дамасо от Испания.

Диана Митева и Стефан Пенков победиха при смесените двойки Евелин Бенз и Кевин Фишер от Швейцария с 6:2, 6:3. На осминафиналите Митева и Пенков отстъпиха с 1:6, 2:6 на четвъртите поставени Мари Хоару и Николас Джаноти от Франция. Карина Димова и Пламен Фотев загубиха от №12 в схемата Алисе Гранди и Алвис Гали от Сан Марино с 0:6, 5:7.

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти