Двама аут от Sofia Open

Зрителите на Sofia Open, за съжаление, няма да могат да се насладят на виртуозната игра на френската тенис звезда Гаел Монфис. Миналогодишният финалист в турнира все още не е възстановен от контузията в крака, която получи на “Мастърс “-а в Монреал (Кан) и оттегли заявката си за участие. Заради травмата Монфис пропусна надпреварата в Синсинати, също от сериите “Мастърс”, както и последния за годината турнир от Големия шлем - Откритото първенство на САЩ. Все още няма яснота кога Гаел ще може да се завърне на корта.

Sofia Open ще пропусне и сръбският тенисист Филип Краинович, който миналата година достигна до полуфиналите в "Арена Армеец". Той не е във форма напоследък и има само една победа в последните си три турнира в предишните два месеца. За последно Краинович игра на Откритото първенство на САЩ в края на август, но отпадна в първия кръг след поражение в три сета от Алекс де Минор (Австралия).

Техните места в основната схема ще бъдат заети от 118-ия в света поляк Камил Майхржак, който през миналия сезон достигна до четвъртфиналите на Sofia Open, и 36-годишния ветеран Пабло Андухар. Испанецът понастоящем е 117-и в света, но е достигал до 32-ото място. Той има четири титли в кариерата си, а през този сезон най-доброто му постижение и финал на "Чалънджър" в Яш (Румъния) в средата на юли. Андухар дебютира в София през миналия сезон, но отпадна на старта в два сета от Иля Ивашка (Беларус).

По-рано от участие в турнира на твърда настилка се отказа и испанецът Алехандро Давидович Фокина, който още не е напълно възстановен от контузията в коляното, получена по време на US Open. . Той направи дебют в състезанието в българската столица през миналия сезон, но отпадна още в първия кръг от французина Беноа Пер с 4:6, 5:7.

Sofia 2022 ще ознаменува завръщането пред родна публика на голямата българска звезда на световния тенис Григор Димитров, шампион в турнира от 2017 година.

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти