ЦСКА - София се похвали с 15 национални състезатели

Днес следобед възпитаниците на старши треньора Саша Илич подновяват тренировки на клубната база в Панчарево след 4 почивни дни. От заниманията ще отсъстват играчите, които са на лагер сбор с националните гарнитури на своите страни, обявиха от "Армията".

Цели 15 футболисти на ЦСКА - София получиха повиквателни за различни отбори, чиито цветове ще защитават.

Иван Турицов и Християн Петров попаднаха в състава на новия национален селекционер на мъжкия представителен тим на България Младен Кръстаич за мачовете с Гибралтар и Северна Македония от турнира Лига на нациите.

Кръстаич драстично подмлади националния отбор

Новото попълнение Жираир Шагоян също ще пътува за родината си Армения, за да вземе участие в двубоите от същата надпревара срещу Украйна и Република Ирландия.

Бранителят Енес Махмутович отново бе повикан за лагера на Люксембург преди срещите с Турция и Литва в Лигата на нациите.

Станислав Шопов, Симеон Александров и Марк-Емилио Папазов получиха повиквателни от старши треньора на младежкия национален отбор до 21 години Александър Димитров за контролите на срещу Унгария и Сърбия.

Съставът на България до 19 години пък ще изиграе още 2 официални срещи от квалификационния кръг на УЕФА за класиране на европейско първенство за юноши. Съперници са отборите на Азербайджан, Люксембург и Турция. Вчера "младите лъвчета" надиграха азерите с 1:0, а другите 2 отбора в групата направиха зрелищно равенство 4:4.

Гол в последните секунди донесе победа на България (U19) над Азербайджан

Следващите ни мачове са насрочени за 24 и 27 септември. Сред избраниците на треньорския щаб са и футболисти и основни фигури в дубъла на "червените" - Алекс Божев, Росен Маринов, Георги Чорбаджийски и Павел Жабов.

Юношеският национален отбор на България до 15 години ще изиграе два приятелски мача срещу връстниците си от Словакия на техен терен. Четирима представители от Академията на ЦСКА - София получиха повиквателни и в тази възрастова група. Това са Георги Стоянов, Иван Андонов, Валентино Върбанов и Никола Кръстев.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти