Тотнъм взе дербито с Фулъм и се доближи на точка зад Арсенал

Тотнъм постигна четвъртата си победа през този сезон, след като надделя с 2:1 над Фулъм на свой терен в едно от двете лондонски дербита от шестия кръг на Премиър лийг. Пиер-Емил Хьойберг откри резултата в 40-ата, а Хари Кейн удвои четвърт част преди края. Александър Митрович реализира почетното попадение за "котиджърс". След този успех тимът на Антонио Конте се доближи на точка зад лидера Арсенал, който утре гостува на Манчестър Юнайтед. За „шпорите“ това бе шести пореден домакински успех в първенството. 

Антонио Конте бе направил пет промени в състава си. Ричарлисон и Клеман Лангле започнаха за първи път като титуляри, докато Деян Кулушевски и Бен Дейвис седнаха на пейката. Кристиан Ромеро се завърна след контузия, заменяйки Санчес. Родриго Бентанкур стартира вместо Ив Бисума. Райън Сесеньон бе предпочетен пред Иван Перишич в ролята на ляв уинг-бек.

Марко Силва заложи на същия състав, който в сряда победи Брайтън.

„Шпорите“ имаха много сериозно предимство през първата част. В десетата минута центриране на Сон отляво не бе засечено от никого, но в крайна сметка топката влече в далечния ъгъл на вратата на Лено. Попадението обаче бе отменено заради засада на Кейн, който не докосна топката, но влияеше на ситуацията. В 33-тата минута Кейн изведе Сон, който овладя на гърди и стреля, но топката срещна напречната греда. Надмощието на Тотнъм даде резултат в 40-ата минута, когато „котиджърс“ загубиха топката в соята половина. Хьойберг и Ричалиросн направиха добро двойно, след което датчанинът стреля в ъгъла за 1:0.

В 54-тата минута за първи път трябваше да се намесва, след като удар на Митрович рикошира в бранител и топката опасно се насочи към вратата на французина, но той реагира блестящо и изби. Няколко минути след това Лено също бе на висота, след като спаси удар по диагонала на Сесеньон. 

В 60-ата минута в игра за Фулъм се появи бившият играч на Челси и Арсенал Вилиан. Кеърни и Даниел Джеймс също влязоха в игра за гостите. Лено още веднъж се намеси добре след удар на Сон. В 75-ата минута Хари Кейн направи 2:0, след като отблизо довкара топката, която преди това Лено бе избил след удар на Сесеньон. ВАР провери ситуацията за засада, но този път голът остана. 

Малко след това акробатичен удар от воле на Ричарлисон срещна гредата. Минута по-късно – в 83-тата, Фулъм върна един гол. Митрович получи, справи се с Ромеро и стреля в ъгъла за 2:1. Две минути преди края сърбинът дори можеше да изравни, след като негов удар от границата на наказателното поле рикошира в бранител и се насочи към горния десен ъгъл. Лорис обаче се разтегна максимално и изби с върха на пръстите си. В 91-вата Ричарлисон прати топката във вратата на Лесно за трети път, но и това попадение бе отменено след намесата на ВАР заради засада. 

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти