Дуплантис: Аз съм човек и правя грешки

Олимпийският, световен и европейски шампион в овчарския скок и световен рекордьор в дисциплината Арманд Дуплантис допусна изненадваща загуба на Диамантената лига в Брюксел снощи, след като преодоля 5.81 м и беше изпреварен от Джон Ърнест Обиена, който триумфира с 5.91 м.

“Със сигурност не скочих, както бих искал. Определено смятам, че можех да скоча по-високо. Аз съм човек и правя грешки, определено направих някои днес (б.а. вчера). Днес не намерих добрия ритъм. Просто си мислех за грешни неща. Случва се понякога. Не е толкова лесно. Трябва да сте под точния ъгъл и се нуждаете от скорост, за да излетите, а днес не го намерих. В Цюрих ще се опитам да се върна малко по-силен, отколкото тук. Искам да покажа още едно добро представяне в края на годината и да завърша на високо ниво”, сподели младият швед след второто си място в Брюксел.

“Доста късмет и добър ден ми помогнаха да победя Мондо. Моята цел винаги е да печеля, но определено магическото число от 6.00 м е в ума ми. За това тренирам и смятам, че наистина съм способен да скоча тази височина. Само въпрос на време е и някои добри обстоятелства. Предстоят още няколко натоварени седмици”, каза победителят Обиена.

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти