Чопра иска диамантен трофей в копието и повече индийски атлети на големите турнири

Олимпийският шампион в хвърлянето на копие Нийрадж Чопра вярва, че Индия "постепенно" оставя отпечатък на световната сцена в леката атлетика и предвижда светло бъдеще за спортистите на нацията в престижни събития като Диамантената лига.

24-годишният Чопра, смятан за пионер на безпрецедентния успех на индийската атлетика през последните години, се завърна след контузия и стана първият от страната, спечелил турнир от Диамантената лига, след като триумфира в Лозана в петък. 

“Ще се радвам да видя повече индийски спортисти да участват в тези състезания и ще се радвам да участвам заедно с моите колеги на етап като този“, каза Чопра след историческия си подвиг.

Олимпийският шампион Чопра №1 в копието в Швейцария

“Авинаш Сейбъл и Мурали Сришанкар също участваха в Диамантената лига тази година, така че постепенно страната ни достига това ниво.“ 

”Тази победа е много важна за нашата страна. Чувствам, че не трябва да се фокусираме само върху събитията, които се случват след четири или две години. Състезания като Диамантената лига или Континенталният тур са наистина добри възможности за спортистите. Това се случва всяка година и ни дава възможности да се справяме добре. Наистина помага да се подготвите добре за големите турнири, защото тук участват спортисти от световна класа. Доброто представяне в тези турнири също ще помогне на индийската лека атлетика“, каза Чопра, който спечели в Лозана с резултат от 89.08 м – третото му най-добро постижение в кариерата. 

“Не искам да се съсредоточавам само върху Олимпийските игри, Игрите на Британската общност, Азиатските игри и Световните първенства, защото спечелването на трофея от Диамантената лига също е голямо постижение за един спортист“, добави Чопра.

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти