Напуснал Барселона: Доста ме заболя от отношението на клуба към мен

Халфът Рики Пуч призна, че е останал много наранен от начина, по който Барселона се раздели с него през това лято. 23-годишният играч беше оставен извън групата за американското турне на каталунците, след което той си уреди трансфер в ЛА Галакси, като клубът се съгласи да го пусне в новия му тим за без пари.

“Последният ми месец в клуба беше доста труден за мен. Да оставиш играчи извън състава за предсезонното турне… Никога не бях виждал подобно нещо в Барселона. Може би разбирам ситуацията в клуба и че оттам искат определени футболисти да си тръгнат, но това може да се направи по други начини. Истината е, че беше болезнено да тренирам само с още четирима съотборници. Да, изпитвам пълно разочарование както към Барселона, така и към треньора.

След седем години в клуба да бъда оставен да тренирам в Барселона, докато останалите ми съотборници са в Лос Анджелис и играят мачове… от това доста ме заболя. Ситуацията е трудна и понякога трябва да се вземат решения. Не съм съгласен с избора на клуба, но това е положението. Последният ми етап в Барселона не мина така, както ми се искаше, нито се отнесоха с мен така, както бих желал. Въпреки това трябва да съм благодарен на Барса, защото благодарение на тях съм футболистът, който съм”, коментира Пуч пред FOX Sports.

Още от Футбол свят

Виж всички