За първи път от над 4 години: Григор водач на АТР турнир

Единственият българин в тенис елита Григор Димитров ще бъде първи поставен на предстоящия другата седмица турнир от сериите АТР 250 в Уинстън-Сейлъм. Освен ако организаторите не успеят да убедят за “уайлд кард” някого пред топ ракетата ни в ранглистата, то Гришо ще оглави схемата.

Димитров се съгласи на “уайлд кард” за надпреварата в стремеж да запише повече мачове преди US Open, след като отпадна рано-рано от “Мастърс”-а в Синсинати. 

С отказването на Пабло Кареньо Буста от турнира в Уинстън-Сейлъм 18-ият в света българин е най-високо ранкираният участник. Испанецът го изпревари точно тази седмица след триумфа си на “Мастърс”-а в Монреал, а сега явно е решил да почива повече преди началото на “Големия шлем” в Ню Йорк. 

32-рият в света американец Томи Пол също се отказа от Уинстън-Сейлъм, но в схемата ще гледаме достатъчно интересни тенисисти, независимо че само Григор в момента е от топ 20. 

Димитров и Рубльов отново не можаха да се справят с шампионите в Синсинати

Доминик Тийм, Кей Нишикори, Давид Гофен, Фабио Фонини, Франсис Тиафо, Ришар Гаске, Холгер Руне и Лоренцо Музети също ще играят в Уинстън-Сейлъм. Втори поставен след Гришо е Ботик ван де Зандсхулп, трети е Тиафо, а четвърти - Руне.

За последно в Дубай през 2018 година Димитров беше водач на схема, губейки на старта от Малек Джазири. В началото на въпросния сезон той още черпеше позитивите от триумфа си във Финалите на АТР и изкачването до номер 3 в световната ранглиста, но някъде именно около месец февруари започнаха проблемите му с контузията в дясното рамо. Именно тя спря инерцията му и го възпрепятства да повтори силните постижения от предходната 2017 година.

Още един турнир за Григор Димитров преди US Open

Григор има само едно предишно участие в Уинстън-Сейлъм от 2011 година, когато дори не е в топ 50 на световната ранглиста (52-ри). Тогава той побеждава американеца Доналд Йънг в първи кръг, а на осминафиналите отпада от 22-рия в света и поставен под номер 3 украинец Александър Долгополов.

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти