Тежка травма оставя национал под въпрос за ЕвроБаскет 2022

Баскетболният национал Йордан Минчев може да остане извън състава за ЕвроБаскет 2022, научи Sportal.bg. Причината за това е травмата, която крилото получи по време на последния мач от световните квалификации срещу Босна и Херцеговина, който България загуби със 73:76. 

На 4 юли в Сараево, 23-годишният състезател напусна принудително терена след почивката заради контузия в глезена. Въпреки първоначалните индикации за лек проблем, той се оказва по-сериозен от очакваното, което спира тренировъчния процес на баскетболиста.

Стана ясно кога Везенков ще се присъедини към лагера в Панагюрище

„Проблемът е по-сериозен от очакваното. Глезенът е счупен, има усложнения. Не искам да съм скептик, но неговото участие на Европейското остава под много сериозен въпрос. Все пак като се върнем от Чехия ще преценим, надявам се да успее да се включи. В момента не съм го извикал, защото той тренира с физиотерапевт по специална възстановителна програма.“, разкри пред Sportal.bg селекционерът на националния отбор по баскетбол Росен Барчовски.

Още двама национали се включват в подготовката за Европейското

Националите се готвят в Панагюрище за предстоящото Европейско първенство в Грузия (1-18 септември). Още преди старта на лагера от състава на „лъвовете“ временно отпадна гардът Васил Бачев, който беше заменен от Венцислав Петков. Вече обаче всичко с крилото на Академик Пловдив е наред и той се присъедини към лагера на националите.

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти