Икоко: Изкарах хубави години в България, но не пожелах да подновя договора си с Лудогорец

Вече бившият футболист на Лудогорец Жордан Икоко даде интервю за сайта на Пари Сен Жермен, откъдето тръгва кариерата му. Крайният бранител говори за престоя си в Разград, като заяви, че в момента е без отбор. Смяташе се, че Икоко е бил близо до Пафос, но по всичко изглежда не се е стигнало до споразумение между двете страни.

Отложиха Славия - Лудогорец по молба на "орлите"

"Да, в момента съм без отбор, след като не пожелах да подновя договора си с Лудогорец. И въпреки това изкарах хубави години в България, в които станахме три пъти шампион на страната, спечелихме две Суперкупи и всяка година играехме в групите на Лига Европа. Когато дойде моментът да приема ново предизвикателство, няма да се колебая и секунда.

В момента се възползвам от свободното си време, за да го посветя на семейството си и двете си малки деца. Навърших възраст, на която не искам да се тормозя с глупости. Станах много по-осъзнат футболист. Не ме притеснява това, че нямам отбор, напротив, подготвят се сам с помощта на кондиционен треньор", казва десният защитник.

"Подписах с ПСЖ като халф, но още на 14 години треньорът Седрик Катеноа ме пробва като десен бек и остана доволен от показаното от мен. Вече 15 години играя на този пост и мога да оценя еволюцията му. Вече трябва да сме много по-офанзивни на тази позиция, макар че всичко зависи от задачите, поставени от треньора.

Статистиците отбелязват, че крайните защитници бележат вече много повече голова и дават асистенции. Тази революция иска и тактическа адаптация, за да сме добри със и без топка. Трябва да ди интелигентен, за да намериш добри баланс, особено в модерната напоследък система", добави Икоко.

Той разкрива, че ще бъде благодарен винаги на Пари Сен Жермен, където са го научили да мрази загубата.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти