Зверев няма да бърза с връщането си на корта

Световният номер 2 Александър Зверев говори за предстоящото си връщане на корта, макар да не конкретизира турнир или определена дата. Германецът скъса няколко сухожилия в десния си глезен по време на голямата битка с Рафаел Надал на полуфиналите на “Ролан Гарос”.

“Не сме решили точно кога ще се завърна. Аз искам да спечеля всеки един турнир, в който участвам. Такъв ми е характерът и затова няма да се включвам в турнир само за идеята да поиграя малко. Ще се завърна тогава, когато усетя, че мога да спечеля някой турнир.

Всеки ден на възстановяване е много дълъг, защото започвам рано сутринта и приключвам късно вечерта. Правя спринтове във вода и други упражнения, както и бягания на пътека и много каране на колело”, каза Зверев пред “Евроспорт”.

“С екипа ми много внимателно гледаме да не се претоварвам, защото може да се случи, когато си много мобилизиран да тренираш и да се завърнеш по-скоро. Винаги има опасност в професионалния спорт да получиш контузия, но това е факт и в други сфери на живота”, сподели още той.

Още от Тенис

Виж всички