Емил Стоилов сред най-полезните на Европейското до момента

Капитанът на младежкия национален отбор на България по баскетбол Емил Стоилов се нареди сред играчите с най-висок коефициент на полезно действие след първите мачове от груповата фаза на Европейското първенство в Дивизия “Б”. Центърът на клубния Естудиантес заема четвъртото място в индивидуалната класация със среден КПД от 20.0 в двата мача на “лъвчетата” до този момент.

"Лъвчетата" с втора поредна победа на Европейското

№1 е Бо Клинтман от Швеция с 23.7, докато на второ място е Кристофър Фултън от Ирландия с 22.0. Именно той и съотборниците му от ирландския отбор ще бъдат съперници на България утре от 15:45 часа в последния мач от груповата фаза. На трета позиция остава австриецът Жюлиен Мбемба с КПД от 21.0.

България U20 с мечтан старт на Европейското в Грузия

Присъствието на Стоилов на шампионата се усеща най-вече в  дефанзивен план, като аргумент за това е, че центърът е №1 по блокирани изстрели от началото на турнира. 213-сантиметровият гигант записва средно по 3.0 чадъра на мач (общо 6) и оставя зад себе си Янис Нидерхаузер от Швейцария с 2.3 и Давид Кис от Унгария с 2.0. 20-годишният българин е и лидер при борците със средно по 11.0 овладени топки на мач.Снимка: ФИБА

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти