Емил Стоилов: В ролята си на капитан трябва да бъда лидер на отбора

Капитанът на младежкия национален отбор на България по баскетбол Емил Стоилов сподели своето мнение преди старта на Европейското първенство в Дивизия "Б". 213-сантиметровият център и неговите съотборници откриват участието си в груповата фаза на надпреварата в петък с двубой срещу Латвия. Ето какво каза Стоилов на пресконференция в Пресклуб "България":

Георги Младенов: Класиране в Дивизия "А" ще бъде перфектният завършек на това поколение

“Най-тежкият ни съперник ще е Латвия, срещу който играем още в първия ден. Ако искаме да се класираме първи в групата, това ще е съперникът, върху който трябва да се концентрираме най-много. С този колектив и този състав имаме огромни шансове за класиране за Дивизия “А”, а и защо не да спечелим турнира. Момчетата се готвиха много тежко през последния месец. Ние с Коцето пристигнахме малко по-късно и мисля, че вече влизаме в състава подобаващо. Смятам, че ще се справим с тази нелека задача да се класираме за Дивизия “А”.Винаги очакванията могат да бъдат тежест, но това също така могат да ни служи като мотивация да зарадваме всички хора, които вярват в нас. Мисля, че тъй като съм бил на всички европейски първенства от 16-годишен досега имам доста опит и в ролята си на капитан трябва да бъда лидер на отбора. Не само като точки и борби, а и като сплотяване на колектива. Такава помощ, която не е само от игрова гледна точка.

Латвия все още е мистерия за “лъвчетата”

Винаги очакванията могат да бъдат тежест, но това също така могат да ни служи като мотивация да зарадваме всички хора, които вярват в нас. Мисля, че тъй като съм бил на всички европейски първенства от 16-годишен досега имам доста опит и в ролята си на капитан трябва да бъда лидер на отбора. Не само като точки и борби, а и като сплотяване на колектива. Такава помощ, която не е само от игрова гледна точка.

Това Европейско е последното ми при подрастващите и затова е по-специално. Всички искаме да поставим един по-хубав завършек. Ние като набор 2002 за жалост досега не сме успявали да класираме отбора, но това сега е една прекрасна възможност да поставим един добър завършек", каза Стоилов. 

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти